Organizacja pracy w hotelarstwie

Organizacja pracy w hotelarstwie

Wydawca: Proksenia
Dostępność:w magazynie 6 egz.
Czas realizacji:24 h
ISBN:83-921418-9-X
EAN:9788392141891
Kod tytułu:44761
Szerokość:160 mm
Wysokość:236 mm
35,18 zł
22,50 zł
Cena netto: 21,43 zł
(5% VAT)
Ilość stron 231
Miejsce wydania Kraków
Numer wydania 2
Oprawa miękka
Rok wydania 2006
Typ Książka
PKWiU 58.11.1
W promocji tak
Język polski
Książka jest użytecznym materiałem dydaktycznym w średnich i wyższych hotelarskich szkołach zawodowych, stanowiąc podstawę do omawiania i analizowania poszczególnych stanowisk pracy oraz niezbędnych predyspozycji zatrudnianych na tych stanowiskach pracowników. W wydaniu II oprócz aktualizacji dodano nowe rozdziały prezentujące główne trendy w przemyśle hotelarskim, modele zarzšdzania oraz tematykę jakości w hotelarstwie (norma ISO 8402). W aneksie zamieszczono m.in. kodeks etyki hotelarza, kodeks postępowania, aktualne przepisy kategoryzacji bazy hotelowej oraz słowniki podstawowych pojęć z zakresu hotelarstwa i gastronomii.

Spis treści:

WPROWADZENIE
KRÓTKA HISTORIA HOTELARSTWA RYS HISTORYCZNY KSZTAŁTOWANIA SIĘ USŁUG I POJĘĆ HOTELARSKICH
KILKA SŁÓW O SYLWETCE HOTELARZA
GŁÓWNE TRENDY W PRZEMYŚLE HOTELOWYM
MODELE ZARZĄDZANIA NA ŚWIECIE
RYNEK USŁUG HOTELARSKICH A ZADANIA PERSONELU
KILKA SŁÓW O JAKOŚCI
Terminologia ISO 8402
SCHEMAT OPISU STANOWISKA PRACY
Sylwetka wzorowego hotelarza
Zestaw haseł szkoleniowo-reklamowych SAS
DYREKCJA I ADMINISTRACJA
RECEPCJA I SŁUŻBY PARTEROWE
Procedury obsługi gości przez pracowników recepcji
Praktyczna obsługa gości
SŁUŻBA PIĘTER
Postępowanie pokojowej w trakcie wykonywania obowiązków
Przygotowanie pokoju hotelowego
Podstawowe wyposażenie pokojowej
Sposoby utrzymania czystości
ZAKŁAD GASTRONOMICZNY
Śniadania hotelowe
INNE USŁUGI
REKREACJA
ZALECANA LITERATURA
ANEKS
Słownik podstawowych pojęć Słownik Smakosza
Regulamin Hotelowy
Kodeks Postępowania Praktycznego
Kodeks Etyki Hotelarza
Wyciąg z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r o usługach turystycznych z późniejszymi zmianami
Rozporządzenie Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie
Rozporządzenie Ministra Gospodarki z dnia 28 czerwca 2001 r w sprawie opłat związanych z zaszeregowaniem obiektu hotelarskiego
Odpowiedzialność hotelarza za rzeczy wniesione przez gościa hotelowego
Konwencja sporządzona w Paryżu dnia 17 grudnia 1962 r o odpowiedzialności osób utrzymujących hotele za rzeczy wniesione przez gości hotelowych
Formularz kontrolny warunków bezpieczeństwa w obiektach hotelarskich
Przepisy bezpieczeństwa- warunki kontraktu
Przykładowe druki i materiały reklamowe stosowane w obsłudze hotelarskiej


Newsletter

Schowek


Brak tytułów w schowku.