Kuchnia, potrawy i odżywianie

Wyników 1 - 18 z 110Pokaż:     Pozycji na stronie
  • Podstawy dietetyki
    25,00 zł
    Podstawy dietetyki Podstawy dietetyki
    25,00 zł
    Publikacja Podstawy dietetyki przeznaczona jest głównie dla studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, mających w programie studiów przedmiot podstawy dietetyki. Na tym wydziale rozpoczyna...
  • Dietoterapia 1
    35,00 zł
    Dietoterapia 1 Dietoterapia 1
    35,00 zł
    Postęp w dziedzinie wiedzy na temat roli żywienia w zdrowiu i chorobie człowieka związany jest z rozwojem wielu dziedzin nauki, takichjak: biochemia, fizjologia i genetyka czy nauk rolniczych. Umożliwia...
  • Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnego Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnego
    40,00 zł
    W podręczniku opisano procesy technologiczne przetwórstwa wybranych surowców pochodzenia roślinnego. Zamieszczone blokowe schematy technologiczne pozwalają na prześledzenie kolejności operacji jednostkowych...
  • Projektowanie technologiczne zakładów przemysłu spożywczego. Wybrane zagadnienia Projektowanie technologiczne zakładów przemysłu spożywczego. Wybrane zagadnienia
    20,00 zł
    Produkty spożywcze powinny zaspokajać potrzeby żywieniowe konsumenta, ale też muszą charakteryzować się wysokąjakością, gwarantującą całkowite bezpieczeństwo zdrowotne. Aby spełnić ten warunek, nie wystarczy...
  • Ogólna technologia żywności Ogólna technologia żywności
    30,00 zł
    Ogólna technologia żywności jest przedmiotem kierunkowym dla studentów Wydziału Nauk o Żywności realizujących program studiów na kierunkach: technologia żywności i żywienie człowieka, bezpieczeństwo żywności...
  • Technologia gastronomiczna Technologia gastronomiczna
    90,00 zł
    W produkcji żywności jakość i bezpieczeństwo są ze sobą ściśle powiązane i uregulowane prawnie. Współczesne prawo żywnościowe nakłada na producenta odpowiedzialność za produkcję wyrobu bezpiecznego zdrowotnie...
  • Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii
    35,00 zł
    Książka opisuje technologie mięsa, mleka i podstawy technologii gastronomicznej.
  • Wybrane zagadnienia obliczeniowe inżynierii żywności Wybrane zagadnienia obliczeniowe inżynierii żywności
    50,00 zł
    Kształcenie inżynierów, specjalistów w zakresie technologii żywności i nauk pokrewnych, wymaga znajomości podstawowych zagadnień z zakresu obliczeń procesów jednostkowych z uwzględnieniem właściwości...
  • Zarys oceny żywienia Zarys oceny żywienia
    30,00 zł
    Postępujący rozwój cywilizacyjny i towarzyszące mu rosnące tempo życia spowodowało zmianę jego stylu, który dalece odbiega od uznanego za prawidłowy - z punktu widzenia zdrowia. Jednym z elementów stylu...
  • Kuchnia domowa dla diabetyków
    29,99 zł
    23,39 zł
    Kuchnia domowa dla diabetyków Kuchnia domowa dla diabetyków
    29,99 zł
    23,39 zł
    Jedzenie to jedna z ogromnych przyjemności, jakie oferuje nam życie. Cukrzyca nie oznacza, że musimy z nich rezygnować. Nie musisz wyrzec się wszystkich ulubionych dań, możesz z powodzeniem próbować nowych...
  • Kuchnia świata dla diabetyków
    29,90 zł
    23,32 zł
    Kuchnia świata dla diabetyków Kuchnia świata dla diabetyków
    29,90 zł
    23,32 zł
    Kremowa zupa musztardowa,tapenada,bouillabaise,yakitori z kurczaka - kto powiedział,że kuchnia diabetyków jest nudna i pełna wyrzeczeń? W poradniku znajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych...
  • Wybrane zagadnienia z analizy żywności Wybrane zagadnienia z analizy żywności
    35,00 zł
    W przedstawionej Czytelnikowi edycji książki omówione zostały podstawowe zagadnienia związane z analityką surowców i produktów żywnościowych. Zawiera ona opis badań podstawowych składników żywności przy...
  • Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej
    44,90 zł
    40,41 zł
    Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic! Zagadnienia opisane w książce: aranżacja oraz wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni jak urządzić wnętrze...
  • Mięso - podstawy nauki i technologii Mięso - podstawy nauki i technologii
    70,00 zł
    Niniejszy podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów studiujących nauki o żywności i żywieniu człowieka, dietetyki i towaroznawstwa oraz kadry inżynierskiej w przedsiębiorstwach przemysłu mięsnego...
  • Wybrane zagadnienia z toksykologii żywności Wybrane zagadnienia z toksykologii żywności
    41,50 zł
    Podręcznik ten stanowi niezastąpione źródło wiedzy zarówno praktycznej, jak i teoretycznej. Jego wszechstronna, dobrze usystematyzowana treść pozwala czytelnikowi zapoznać się z zagadnieniami z toksykologii...
  • Opakowania i pakowanie żywności. Wybrane zagadnienia Opakowania i pakowanie żywności. Wybrane zagadnienia
    28,00 zł
    Podręcznik jest próbą usystematyzowania podstawowych wiadomości na temat zagadnień związanych z opakowaniami i pakowaniem. Starano się w nim przedstawić złożoność procesu doboru i oceny opakowań, w szczególności...
  • Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej
    44,90 zł
    40,41 zł
    Kuchnia polska TO JEST TO! Różnorodna, arcysmaczna, coraz bardziej nowoczesna. Zmienia się tak samo dynamicznie jak nasz kraj i bez kompleksów wytrzymuje konkurencję najbardziej znanych kuchni europejskich...
  • Zielone koktajle. 365 przepisów Zielone koktajle. 365 przepisów
    39,90 zł
    35,91 zł
    Książka napisana przez autorkę bloga Zielone Koktajle. Znajdziesz w niej 365 przepisów na kolorowe, pożywne i smaczne koktajle z owoców oraz warzyw. Przekonasz się, że koktajle warto pić codziennie. Wystarczy...
Wyników 1 - 18 z 110Pokaż:     Pozycji na stronie

Filtry cech

Resetuj

Newsletter

Schowek


Brak tytułów w schowku.