Kuchnia, potrawy i odżywianie

Wyników 1 - 18 z 116Pokaż:     Pozycji na stronie
  • Żywność pochodzenia zwierzęcego. Wybrane zagadnienia z przetwórstwa i oceny jakościowej Żywność pochodzenia zwierzęcego. Wybrane zagadnienia z przetwórstwa i oceny jakościowej
    35,00 zł
    Niniejszy podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów kierunków: gastronomia i hotelarstwo, żywienie człowieka, dietetyka, towaroznawstwo. Przedstawiono w nim charakterystykę surowców oraz procesów...
  • Zioła w kuchni. Zdrowo i smacznie Zioła w kuchni. Zdrowo i smacznie
    14,90 zł
    11,62 zł
    Książka adresowana jest do miłośników kuchni i roślin. W jasny i przejrzysty sposób opisuje wszystkie zioła stosowane w kuchni, ich właściwości smakowe i lecznicze. W książce przedstawiono wiele praktycznych...
  • Zioła w kuchni. Uprawa, zastosowanie, właściwości Zioła w kuchni. Uprawa, zastosowanie, właściwości
    14,90 zł
    11,62 zł
    Książka adresowana jest do miłośników kuchni i roślin. W jasny i przejrzysty sposób opisuje wszystkie zioła stosowane w kuchni, ich właściwości smakowe i lecznicze. W książce przedstawiono wiele praktycznych...
  • Zielony garnek. 600 przepisów kuchni wegetariańskiej prosto z Włoch Zielony garnek. 600 przepisów kuchni wegetariańskiej prosto z Włoch
    39,00 zł
    Ponad 600 przepisów kuchni wegetariańskiej, głównie dań włoskich przygotowanych ze składników pochodzących z upraw ekologicznych. Książka jest podzielona na pięć dużych rozdziałów: Przekąski, przystawki...
  • Zielone koktajle. 365 przepisów Zielone koktajle. 365 przepisów
    39,90 zł
    35,91 zł
    Książka napisana przez autorkę bloga Zielone Koktajle. Znajdziesz w niej 365 przepisów na kolorowe, pożywne i smaczne koktajle z owoców oraz warzyw. Przekonasz się, że koktajle warto pić codziennie. Wystarczy...
  • Zarys oceny żywienia Zarys oceny żywienia
    30,00 zł
    Postępujący rozwój cywilizacyjny i towarzyszące mu rosnące tempo życia spowodowało zmianę jego stylu, który dalece odbiega od uznanego za prawidłowy - z punktu widzenia zdrowia. Jednym z elementów stylu...
  • Wyśmienite pieczenie. Urozmaicone, sycące i smakowite Wyśmienite pieczenie. Urozmaicone, sycące i smakowite
    15,90 zł
    Duszona pieczeń wołowa, delikatny comber sarni albo chrupiąca gęsina – mało kto przejdzie obojętnie obok smakowitej potrawy. Nieważne, jakie potrawy mięsne wolisz – proste i pożywne czy niecodzienne i...
  • Wypieki dla diabetyków. Dietetyk radzi Wypieki dla diabetyków. Dietetyk radzi
    29,99 zł
    23,39 zł
    Ciasta, ciasteczka, pieczywo, pizza… Czy te pyszne wypieki mogą zagościć w diecie diabetyka nie tylko od święta? Dzięki tej książce przekonasz się, że tak! Doświadczona dietetyczka przygotowała 120 przepisów...
  • Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii
    35,00 zł
    Książka opisuje technologie mięsa, mleka i podstawy technologii gastronomicznej.
  • Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnego Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnego
    40,00 zł
    W podręczniku opisano procesy technologiczne przetwórstwa wybranych surowców pochodzenia roślinnego. Zamieszczone blokowe schematy technologiczne pozwalają na prześledzenie kolejności operacji jednostkowych...
  • Wybrane zagadnienia z technologii przemysłu fermentacyjnego Wybrane zagadnienia z technologii przemysłu fermentacyjnego
    15,00 zł
    Przemysł alkoholowy, który opiera się na biotechnologicznym wykorzystaniu drożdży w procesach fermentacji substratów węglowodanowych, stanowi odrębną branżę przetwórstwa spożywczego. Obejmuje swych zakresem...
  • Wybrane zagadnienia z analizy żywności Wybrane zagadnienia z analizy żywności
    35,00 zł
    W przedstawionej Czytelnikowi edycji książki omówione zostały podstawowe zagadnienia związane z analityką surowców i produktów żywnościowych. Zawiera ona opis badań podstawowych składników żywności przy...
  • Wybrane zagadnienia obliczeniowe inżynierii żywności Wybrane zagadnienia obliczeniowe inżynierii żywności
    50,00 zł
    Kształcenie inżynierów, specjalistów w zakresie technologii żywności i nauk pokrewnych, wymaga znajomości podstawowych zagadnień z zakresu obliczeń procesów jednostkowych z uwzględnieniem właściwości...
  • Wiosenny detoks. Prosty sposób na oczyszczenie organizmu Wiosenny detoks. Prosty sposób na oczyszczenie organizmu
    14,99 zł
    10,12 zł
    Przepisy na potrawy, które pozytywnie wpływają na kondycję i pomagają pozbyć się toksyn. Znajdziesz tu takie smakowite dania na każdą porę dnia, jak: zielone gazpacho, gołąbki z nadzieniem warzywnym czy...
  • Wiem, co jem. Przepisy z programu Wiem, co jem. Przepisy z programu
    29,90 zł
    26,91 zł
    „Program Wiem, co jem zrodził się w mojej głowie z miłości do dobrego jedzenia i z tęsknoty za nim. „Polskie jedzenie jest najlepsze na świecie” – zwykłam bowiem mawiać naszym gościom, którzy tłumnie...
  • Ulubione ciasta
    15,90 zł
    Ulubione ciasta Ulubione ciasta
    15,90 zł
    Ucierane, kruche, drożdżowe lub biszkoptowe, z owocami, czekoladą albo orzechami, z blachy bądź z formy – w tej książce jest wszystko, co amatorów ciast przyprawia o szybsze bicie serca. Tu na pewno każdy...
  • Toksykologia żywności. Przewodnik do ćwiczeń Toksykologia żywności. Przewodnik do ćwiczeń
    30,00 zł
    Wiadomości z zakresu toksykologii żywności zajmują ważne miejsce w wykształceniu specjalistów żywienia człowieka i technologii żywności. Osoby te muszą wiedzieć, jakie substancje potencjalnie szkodliwe...
  • Technologiczne projektowanie zakładów gastronomicznych Technologiczne projektowanie zakładów gastronomicznych
    25,00 zł
    Funkcje pełnione przez zakłady gastronomiczne są różne, jednak zawsze zadaniem, jakie na nich spoczywa, jest pełne zaspokojenie żywieniowych potrzeb konsumentów na szeroki asortyment wyrobów najwyższej...
Wyników 1 - 18 z 116Pokaż:     Pozycji na stronie

Filtry cech

Resetuj

Newsletter

Schowek


Brak tytułów w schowku.