Kuchnia, potrawy i odżywianie

Wyników 1 - 18 z 110Pokaż:     Pozycji na stronie
  • Żywność pochodzenia zwierzęcego. Wybrane zagadnienia z przetwórstwa i oceny jakościowej Żywność pochodzenia zwierzęcego. Wybrane zagadnienia z przetwórstwa i oceny jakościowej
    35,00 zł
    Niniejszy podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów kierunków: gastronomia i hotelarstwo, żywienie człowieka, dietetyka, towaroznawstwo. Przedstawiono w nim charakterystykę surowców oraz procesów...
  • Zioła w kuchni. Zdrowo i smacznie Zioła w kuchni. Zdrowo i smacznie
    14,90 zł
    11,62 zł
    Książka adresowana jest do miłośników kuchni i roślin. W jasny i przejrzysty sposób opisuje wszystkie zioła stosowane w kuchni, ich właściwości smakowe i lecznicze. W książce przedstawiono wiele praktycznych...
  • Zioła w kuchni. Uprawa, zastosowanie, właściwości Zioła w kuchni. Uprawa, zastosowanie, właściwości
    14,90 zł
    11,62 zł
    Książka adresowana jest do miłośników kuchni i roślin. W jasny i przejrzysty sposób opisuje wszystkie zioła stosowane w kuchni, ich właściwości smakowe i lecznicze. W książce przedstawiono wiele praktycznych...
  • Zielony garnek. 600 przepisów kuchni wegetariańskiej prosto z Włoch Zielony garnek. 600 przepisów kuchni wegetariańskiej prosto z Włoch
    39,00 zł
    Ponad 600 przepisów kuchni wegetariańskiej, głównie dań włoskich przygotowanych ze składników pochodzących z upraw ekologicznych. Książka jest podzielona na pięć dużych rozdziałów: Przekąski, przystawki...
  • Zielone koktajle. 365 przepisów Zielone koktajle. 365 przepisów
    39,90 zł
    35,91 zł
    Książka napisana przez autorkę bloga Zielone Koktajle. Znajdziesz w niej 365 przepisów na kolorowe, pożywne i smaczne koktajle z owoców oraz warzyw. Przekonasz się, że koktajle warto pić codziennie. Wystarczy...
  • Zdrowie na talerzu. Postaw na świadome odżywianie każdego dnia Zdrowie na talerzu. Postaw na świadome odżywianie każdego dnia
    32,90 zł
    Unikalna książka, dzięki której sprawisz, by każdy z twoich codziennych posiłków – począwszy od śniadania, przez przekąski i napoje, aż po kolację – był pełnowartościowy i dostarczał twemu organizmowi...
  • Zarys oceny żywienia Zarys oceny żywienia
    30,00 zł
    Postępujący rozwój cywilizacyjny i towarzyszące mu rosnące tempo życia spowodowało zmianę jego stylu, który dalece odbiega od uznanego za prawidłowy - z punktu widzenia zdrowia. Jednym z elementów stylu...
  • Wyśmienite pieczenie. Urozmaicone, sycące i smakowite Wyśmienite pieczenie. Urozmaicone, sycące i smakowite
    15,90 zł
    Duszona pieczeń wołowa, delikatny comber sarni albo chrupiąca gęsina – mało kto przejdzie obojętnie obok smakowitej potrawy. Nieważne, jakie potrawy mięsne wolisz – proste i pożywne czy niecodzienne i...
  • Wypieki dla diabetyków. Dietetyk radzi Wypieki dla diabetyków. Dietetyk radzi
    29,99 zł
    23,39 zł
    Ciasta, ciasteczka, pieczywo, pizza… Czy te pyszne wypieki mogą zagościć w diecie diabetyka nie tylko od święta? Dzięki tej książce przekonasz się, że tak! Doświadczona dietetyczka przygotowała 120 przepisów...
  • Wybrane zagadnienia z toksykologii żywności Wybrane zagadnienia z toksykologii żywności
    41,50 zł
    Podręcznik ten stanowi niezastąpione źródło wiedzy zarówno praktycznej, jak i teoretycznej. Jego wszechstronna, dobrze usystematyzowana treść pozwala czytelnikowi zapoznać się z zagadnieniami z toksykologii...
  • Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii
    35,00 zł
    Książka opisuje technologie mięsa, mleka i podstawy technologii gastronomicznej.
  • Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnego Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnego
    40,00 zł
    W podręczniku opisano procesy technologiczne przetwórstwa wybranych surowców pochodzenia roślinnego. Zamieszczone blokowe schematy technologiczne pozwalają na prześledzenie kolejności operacji jednostkowych...
  • Wybrane zagadnienia z technologii przemysłu fermentacyjnego Wybrane zagadnienia z technologii przemysłu fermentacyjnego
    15,00 zł
    Przemysł alkoholowy, który opiera się na biotechnologicznym wykorzystaniu drożdży w procesach fermentacji substratów węglowodanowych, stanowi odrębną branżę przetwórstwa spożywczego. Obejmuje swych zakresem...
  • Wybrane zagadnienia z analizy żywności Wybrane zagadnienia z analizy żywności
    35,00 zł
    W przedstawionej Czytelnikowi edycji książki omówione zostały podstawowe zagadnienia związane z analityką surowców i produktów żywnościowych. Zawiera ona opis badań podstawowych składników żywności przy...
  • Wybrane zagadnienia obliczeniowe inżynierii żywności Wybrane zagadnienia obliczeniowe inżynierii żywności
    50,00 zł
    Kształcenie inżynierów, specjalistów w zakresie technologii żywności i nauk pokrewnych, wymaga znajomości podstawowych zagadnień z zakresu obliczeń procesów jednostkowych z uwzględnieniem właściwości...
  • Wiem, co jem. Przepisy z programu Wiem, co jem. Przepisy z programu
    29,90 zł
    26,91 zł
    „Program Wiem, co jem zrodził się w mojej głowie z miłości do dobrego jedzenia i z tęsknoty za nim. „Polskie jedzenie jest najlepsze na świecie” – zwykłam bowiem mawiać naszym gościom, którzy tłumnie...
  • Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb
    25,00 zł
    22,50 zł
    Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami...
  • Ulubione ciasta
    15,90 zł
    Ulubione ciasta Ulubione ciasta
    15,90 zł
    Ucierane, kruche, drożdżowe lub biszkoptowe, z owocami, czekoladą albo orzechami, z blachy bądź z formy – w tej książce jest wszystko, co amatorów ciast przyprawia o szybsze bicie serca. Tu na pewno każdy...
Wyników 1 - 18 z 110Pokaż:     Pozycji na stronie

Filtry cech

Resetuj

Newsletter

Schowek


Brak tytułów w schowku.