Technologia żywności

Wyników 1 - 18 z 40Pokaż:     Pozycji na stronie
  • Ochrona konsumenta na rynku żywności Ochrona konsumenta na rynku żywności
    25,00 zł
    Ochrona konsumenta na rynku żywności w krajach gospodarki rynkowej powinna stanowić niezwykle ważny obszar aktywnego działania państwa. Na rynku żywności bowiem występują liczne zagrożenia, takie m.in...
  • Domowa masarnia. Ubój, rozbiór mięsa, wyrób wędlin Domowa masarnia. Ubój, rozbiór mięsa, wyrób wędlin
    30,50 zł
    27,45 zł
    Ten doskonale zilustrowany poradnik prezentuje krok po kroku, czynność po czynności, jak fachowo, w warunkach domowych, dokonuje się uboju świń, bydła, owiec i kóz, a następnie rozbiera ich mięso.z książki...
  • Analiza żywności - jakość produktów spożywczych Analiza żywności - jakość produktów spożywczych
    25,69 zł
    Skrypt "Analiza żywności jakość produktów spożywczych" przeznaczony jest dla studentów Wydziału Nauk o Żywności studiów stacjonarnych i zaocznych kierunków technologia żywności oraz biotechnologia. Zadaniem...
    aktualnie niedostępny
  • Technologia gastronomiczna Technologia gastronomiczna
    90,00 zł
    W produkcji żywności jakość i bezpieczeństwo są ze sobą ściśle powiązane i uregulowane prawnie. Współczesne prawo żywnościowe nakłada na producenta odpowiedzialność za produkcję wyrobu bezpiecznego zdrowotnie...
    aktualnie niedostępny
  • Opakowania i pakowanie żywności. Wybrane zagadnienia Opakowania i pakowanie żywności. Wybrane zagadnienia
    28,00 zł
    Podręcznik jest próbą usystematyzowania podstawowych wiadomości na temat zagadnień związanych z opakowaniami i pakowaniem. Starano się w nim przedstawić złożoność procesu doboru i oceny opakowań, w szczególności...
  • Brak obrazka Brak obrazka
    34,30 zł
    Jedną z ostatnio wydanych przez Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu pozycji jest podręcznik z zakresu mikrobiologii żywności pod redakcją Marii Wojtatowicz, Reginy Stempniewicz i Barbary...
    aktualnie niedostępny
  • Tajemnice mleka
    32,90 zł
    Tajemnice mleka Tajemnice mleka
    32,90 zł
    Tajemnice mleka to publikacja o charakterze naukowo-dydaktycznym, która należy do nielicznych, aktualnych pozycji na ten temat. Autor w sposób zwięzły przedstawił informacje dotyczące: znaczenia mleka...
    aktualnie niedostępny
  • Brak obrazka Brak obrazka
    41,50 zł
    Podręcznik ten stanowi niezastąpione źródło wiedzy zarówno praktycznej, jak i teoretycznej. Jego wszechstronna, dobrze usystematyzowana treść pozwala czytelnikowi zapoznać się z zagadnieniami z toksykologii...
    aktualnie niedostępny
  • Brak obrazka Brak obrazka
    25,70 zł
    W podręczniku w sposób nowatorski przedstawiono zasadnicze problemy żywienia człowieka. Wiele uwagi poświęcono zwłaszcza ustaleniu zapotrzebowania energetycznego organizmu, tematowi wartości energetycznej...
    aktualnie niedostępny
  • Jakość i prozdrowotne cechy żywności Jakość i prozdrowotne cechy żywności
    37,15 zł
    Poruszone w książce tematy dotyczą problematyki jakości i bezpieczeństwa żywności oraz obejmują swoim zasię giem cały łańcuch żywnościowy, od produkcji surowców spożywczych, poprzez ich przetwórstwo,...
    aktualnie niedostępny
  • Higiena produkcji żywności Higiena produkcji żywności
    40,00 zł
    Higiena produkcji żywności rozumiana jest jako stworzenie warunków do produkcji wyrobów o odpowiedniej jakości zdrowotnej, czyli przede wszystkim bezpiecznych z punktu widzenia zdrowia konsumenta. Bezpieczeństwo...
    aktualnie niedostępny
  • Wybrane zagadnienia obliczeniowe inżynierii żywności Wybrane zagadnienia obliczeniowe inżynierii żywności
    50,00 zł
    Kształcenie inżynierów, specjalistów w zakresie technologii żywności i nauk pokrewnych, wymaga znajomości podstawowych zagadnień z zakresu obliczeń procesów jednostkowych z uwzględnieniem właściwości...
  • Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii
    35,00 zł
    Książka opisuje technologie mięsa, mleka i podstawy technologii gastronomicznej.
  • Lorneta z meduzą. Wędrówki łódzką nocą Lorneta z meduzą. Wędrówki łódzką nocą
    36,90 zł
    33,21 zł
    Polacy nie jedzą. Polacy „zakanszają” – mówi Jerzy Krzywik Kaźmierczyk i zabiera nas w barwną podróż po dawnych łódzkich lokalach, serwujących wymyślne potrawy i zaspokajających przemożną chęć sfrustrowanego...
  • Projektowanie technologiczne zakładów przemysłu spożywczego. Wybrane zagadnienia Projektowanie technologiczne zakładów przemysłu spożywczego. Wybrane zagadnienia
    20,00 zł
    Produkty spożywcze powinny zaspokajać potrzeby żywieniowe konsumenta, ale też muszą charakteryzować się wysokąjakością, gwarantującą całkowite bezpieczeństwo zdrowotne. Aby spełnić ten warunek, nie wystarczy...
  • Wybrane zagadnienia z technologii przemysłu fermentacyjnego Wybrane zagadnienia z technologii przemysłu fermentacyjnego
    15,00 zł
    Przemysł alkoholowy, który opiera się na biotechnologicznym wykorzystaniu drożdży w procesach fermentacji substratów węglowodanowych, stanowi odrębną branżę przetwórstwa spożywczego. Obejmuje swych zakresem...
  • Technologiczne projektowanie zakładów gastronomicznych Technologiczne projektowanie zakładów gastronomicznych
    25,00 zł
    Funkcje pełnione przez zakłady gastronomiczne są różne, jednak zawsze zadaniem, jakie na nich spoczywa, jest pełne zaspokojenie żywieniowych potrzeb konsumentów na szeroki asortyment wyrobów najwyższej...
  • Wybrane zagadnienia z analizy żywności Wybrane zagadnienia z analizy żywności
    35,00 zł
    W przedstawionej Czytelnikowi edycji książki omówione zostały podstawowe zagadnienia związane z analityką surowców i produktów żywnościowych. Zawiera ona opis badań podstawowych składników żywności przy...
Wyników 1 - 18 z 40Pokaż:     Pozycji na stronie