Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne

Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne

Wybór:Anna Reda
Dostępność:w magazynie 2 egz.
Czas realizacji:24 h
ISBN:978-83-7961-002-0
EAN:9788379610020
Kod tytułu:61149
Szerokość:142 mm
Wysokość:202 mm
11,99 zł
9,59 zł
Cena netto: 9,14 zł
(5% VAT)
PKWiU 58.11.1
Ilość stron 176
Numer wydania 1
Oprawa miękka
Typ Książka
Język polski
Niezwykła popularność sałatek to zasługa ich uniwersalności. Są smaczne, kolorowe, apetyczne i zdrowe, a ich różnorodność zależy od upodobań, inwencji i kulinarnej wyobraźni. Mogą stanowić samodzielne, pełnowartościowe danie, przystawkę, dodatek do głównej potrawy lub deser - są łatwe i szybkie w przygotowaniu, mają mnóstwo witamin i niewiele tłuszczu. 
Sałatka to danie, w skład którego wchodzi przynajmniej jeden produkt poddany obróbce cieplnej - gotowany lub pieczony. Dziś jednak mianem sałatek określa się także surówki, przyrządzane wyłącznie ze świeżych warzyw i owoców. Sałatki smakują najlepiej, gdy przyrządza się je ze świeżych, sezonowych produktów. W naszym zestawieniu uwzględniliśmy sałatki tradycyjne i te mniej znane.


Inne tytuły z serii Encyklopedia gotowania

Newsletter

Schowek


Brak tytułów w schowku.